dimecres, 6 de febrer del 2008

València

El dissabte dia 2 de febrer visitàrem:


VALÈNCIA ROMANA I VISIGÒTICA:
L’Almoina
La Presó de Sant Vicent
VALÈNCIA MUSULMANA:
La Plaça del Tossal

Un grup de professors i professores del Cronista acompanyats de fills i amics feren una vista guiada a l’Almoina que va ser espectacular, hem de dir que ens va sorprendre l’organització i el desenvolupament de la visita. Una sèrie de pantalles van ampliant allò que la guia va explicant, la qual cosa et situa en l’època i et fa viure una experiència molt enriquidora. La visita està estructurada en quatre parts: la Valentia republicana , la Valentia imperial, la visigòtica i la Balasinya musulmana. No us ho podeu perdre.
D’allí tombàrem cap a la plaça de l’arquebisbe i entrarem en la presó de Sant Vicent, on un documental ben estructurat et guia fins arribar a las primera i millor conservada església visigòtica, lloc on va patir martiri Sant Vicent de la Roda.
A l’eixida alguns dels nostres fills ja s’havien cansat i no volgueren anar al Tossal. Algunes mestres continuarem fins la placeta musulmana i baixarem a les muralles , bonic, molt bonic la conservació i l’estat de la sala.
Com que ens agrada i ho passem bé el proper 1 de març iniciarem la València Medieval: Torres de Serrans, L’almodí , Sant Joan de l’hospital, els banys de l’almirall...